Προς ευθανασία το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα

 

 

Το ζώο δεν μπορεί τελικά να μεταφερθεί καθώς με πιθανή μετακίνησή του θα επέλθει βασανιστικός θάνατος

Πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος φέρει το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα Ιωαννίνων και ως εκ τούτου πρέπει να υποβληθεί σε ευθανασία, σύμφωνα με Ιππίατρο που το εξέτασε.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αν και αρχικά είχε αναφερθεί ότι θα μεταφερθεί στα Μέγαρα Αττικής προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τον Ιππίατρο που έσπευσε στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας για να το εξετάσει, κρίθηκε εν τέλει πως το ζώο δεν μπορεί να μεταφερθεί καθώς σε πιθανή μετακίνηση του θα επέλθει βασανιστικός θάνατος.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου αφέθηκε χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα) μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του Δημήτρη Δήμου, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, ισχυρίζεται ότι το γαϊδούρι είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση λύκου, με τον κτηνοτρόφο να το ανεβάζει στην καρότσα για να το μεταφέρει ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τον 70χρονο, για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.

Πηγή: Καθημερινή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.